وقتی شیرین زبون شدی

کتابی که همه مادران و پدران باید بخوانند

سه تا شش سالگی

 نویسنده : نغمه کشاورز  

امتیاز مشتریان

 برای تهیه کتاب اینجا را کلیک کنید 

 

وقتی شیرین زبون شدی

کتابی که همه مادران و پدران باید بخوانند


        از سه سالگی سه تا شش سالگی  کودک

    

نغمه کشاورز 



تاریخ انتشار کتاب: 2020

ادیشن: ادیشن اول

تعداد صفحات :260 صفحه

ISBN: 978-1989880036

 

       

 چرا این کتاب را نوشتم؟

مدت‌ها بود درزمینۀ فرزند‌پروری مطالعه داشتم و به‌عنوان یک مادر ادعای این را داشتم که متد پرورشی‌ام بسیار مُـدرن است؛ اما ساده‌ترین اصول فرزند‌پروری را نمی‌دانستم. آن اتفاق منظورم همان داستانی است که ابتدای کتاب گفتم، چشمان من را باز کرد.

دو سال بعد از آن شب، سه‌شنبه شب‌ها هنوز جلسات کاری من برقرار بود و به دلیل ارتقای شغلی، ساعات کاری و مسئولیت من بیشتر هم شده بود،  اما نه دیگر با آن صحنه روبرو شدم و

نه کار کردنم روی روابطم با پسرم تأثیر منفی می‌گذاشت. مطالعات و تحقیقاتم درزمینۀ روابط و نیازهای انسانی و همچنین ساختار مغز درهای جدیدی در دنیای مادر بودنم باز کرد و می‌دانم که بسیاری از شما مادران و پدران ‌هم مانند من هرروز با اتفاق‌های جدید روبرو می‌شوید.

مادران، پدران و مربیانی که کودکان ۳ تا ۶ ساله را پرورش می‌دهند بارها سؤالاتی نظیر این‌ها را از خود پرسیده‌اند:

  • چرا کودک من لجبازی می‌کند؟
  • چرا به حرف من گوش نمی‌کند؟
  • چه می‌شود که گاهی بین او و من جنگی پایان‌ناپذیر درمی‌گیرد؟
  • با همه تصمیمات من مخالفت می‌کند؟
  • چرا اسباب‌بازی‌هایش را با بقیه قسمت نمی‌کند؟
  • کودکم مدام با کودکان دیگر دعوا راه می‌اندازد و گاهی آن‌ها را می‌زند؟
  • به دنبال راهی هستم که مطمئن شوم متدی که برای پرورش فرزندم بکار می‌گیرم جدیدترین و بهترین متد است؟
  • احساس می‌کنم از زمانی که بچه‌دار شده‌ام آرامش از خانه ما رفته است؟
  • احساس می‌کنم کنترل گاهی از دستم خارج است؟

روزی که متوجه شدم که سؤالات بالا فقط برای من تنها وجود ندارد و بیشتر والدین برای به دست آوردن جواب‌های سؤالاتشان به دنبال راه‌حل می‌گردند،  تصمیم گرفتم چکیده آنچه آموختم و به‌عنوان یک مادر تجربه کردم را  با  مادران و پدران در دنیا  تقسیم کنم.

در این کتاب چه یاد می‌گیریم؟

در این کتاب، ابتدا کمـی با روحیات کودک در سنین ۳ تا ۶ سال و دنیای واقعی او آشـنا می‌شویم. با نیازهای واقعی او مانند نیاز به خواب، تغذیه، نیازهای اجتماعی، فیزیکی و روانی آَشنا می‌شویم و تفاوت آن را با خواسته‌های او متوجه می‌شویم. در فصل دوم، دلایل کارها و رفتارهایش را می‌شناسیم. بسیاری از مواقع به دلیل اینکه نمی‌دانیم در ذهن او چه می‌گذرد، نمی‌توانیم  با او ارتباط خوبی برقرار کنیم. پس ابتدا عالم کودکی را خوب می‌شناسیم، سپس با چگونگی کارکرد مغز آشنا می‌شویم، شناخت مغز به ما کمک می‌کند که بتوانیم به کودکمان بیشتر نزدیک شویم تا او به ما اعتماد کند و بهتر بتواند دلایل حرف‌های ما را درک کند و به حرف‌هایمان گوش کند. از طرفی یاد می‌گیریم که ما نیز به او اعتماد کنیم. در فصل‌های بعدی کتاب، به متُد بسیار کارآمد فرزند‌پروری می‌پردازیم و می‌آموزیم که چگونه یک والد با اقتدار مثبت شویم.

والدگری با اقتدار مثبت به ما کمک می‌کند بدون اینکه دعوا، گریه و ناراحتی در خانه باشد با فرزندمان ارتباط بگیریم. در این خانه فرزندان از بازی و تعامل لذت می‌برند و والدین نیز خوشحال‌ند و آرامش دارند. والدگری با اقتدارمثبت، پیش‌نیاز این است که بیاموزیم چگونه با کودک خود ارتباط بگیریم. زمانی که راه‌های شنیدن و درک کردن او را یاد گرفتیم، او نیز بیشتر ما را درک می‌کند و کمتر با ما مخالفت می‌کند. سپس مبحث دل‌بستگی ایمن گفته می‌شود که در داشتن ارتباط بهتر با کودک به ما کمک می‌کند. کودک یاد می‌گیرد که سرسختی و لجبازی را برای همیشه کناربگذارد و مسئولیت‌پذیر باشد.

در فصل بعد، به مبحث بسیار مهم "بازی" می‌پردازیم که تمام زندگی کودک است. چگونه بازی‌ها را هدف‌دار کنیم که مغز کودک رشد عالی پیدا کند و به کودکی خلاق و باهوش تبدیل شود. در ادامه با مبحث هوش عاطفی و یا ایی-کیو آشنا می‌شویم تا بتوانیم به کودکانمان یاد دهیم که با شکست‌ها و مشکلات به‌عنوان یک فرصت برای پیدا کردن راه‌حل درست، روبرو شوند و یاد بگیرند به‌جای اینکه عصبـانیت را با گریه و طغیان نشان دهند، به دنبال راه‌حل بگردند. در فصل بعدی می‌آموزیم که چگونه به زبان گفتاری و نوشتاری کودک کمک کنیم و ذهن او را برای رفتن به مدرسه آماده کنیم. در ادامه همین بخش، به اهمیت داستان‌ها و قصه‌ها می‌پردازیم.

توجه و توقع والدین از کودک، کلید موفقیت  او در آینده است. زمانی که بدانیم میزان و کیفیت بهینۀ، توجه و توقع والدین چقدر باید باشد و آن را به کار بگیریم، می‌توانیم مطمئن شویم که کودک ما به بهترین‌ها در هر زمینه‌ای دست می‌یابد. زیرا انگیزه کافی برای یادگیری خواهد داشت و می‌تواند یاد بگیرد متمرکز باشد و از هوش و توانایی‌هایش به بهترین نحو استفاده کند. در آخر به مشکلات معمول والدین می‌پردازیم و برای آن مشکلات راهکار ارائه می‌دهیم. مشکلاتی مانند، پرسیدن سؤالات زیاد و حرف زدن کم یا زیاد، مشکلات روحی و تیک‌های عصبی که کودکان در این سنین ممکن است  با آن‌ها روبرو شوند، وابستگی به تلویزیون، موبایل و تبلت، لجبازی، بدخوابی و بدغذایی و بسیاری از مشکلات دیگر.

در این کتاب داستان‌ها و مثال‌هایی گفته‌شده است که اگرچه واقعـی هستند امـا تمام اسم‌های برده شده مستـعار بوده و هیچ‌کدام اسم‌های واقعی نیستند.







طرز کار با "کیانا ۲":
کیانا ۲ و یا کتابچه یادداشت احساسات، نظرات و اقدامات، در کنار کتاب “وقتی شیرین زبون شدی” معنی پیدا می‌کند. اگر هنوز کتاب “وقتی شیرین زبون شدی” را نخوانده‌اید به شما پیشنهاد می‌کنم که ابتدا آن کتاب را بخوانید. در کتاب “وقتی شیرین زبون شدی” در هر فصل کتاب مطلبی تازه و راهکارهای مدرن فرزندپروری مناسب با کودک ۳ ساله تا ۶ ساله را می‌خوانید. بهترین کار، خواندن هر فصل و برگشتن به کیانا و ثبت نظرات و اقدامات است. گاهی اوقات راهی که کتاب پیشنهاد می‌کند با راهی که ما می‌رویم یکی است و گاهی بسیار متفاوت. همه ما زمانی که شیوه‌مان را تغییر می‌دهیم، می‌خواهیم بدانیم از این تغییر چه نتیجه و یا نتایجی را دریافت می‌کنیم. در این  صورت می‌توانیم، نتایج آنی و نتایج طولانی‌تر را در این کیانابچه بنویسیم. کیانا به ما کمک می‌کند که بدانیم چه روشی برای کودکمان مناسب‌تر است و چه نتایجی می‌دهد.




اشتراک گذاری



 

دیگر آثار از این نویسنده:

کیانا 2

کتابچه یادداشت احساسات، نظرات، و اقدامات

کتاب کار وقتی شیرین زبون شدی


وقتی به دنیا اومدی

اولین کتابی که مادران و پدران باید بخوانند
از تولد تا 3 سالگی

کیانا 

کتابچه یادداشت احساسات، نظرات، و اقدامات

کتاب کار وقتی به دنیا اومدی