محمد محمدی بندری


از زبان محمد محمدی بندری

    ما در طول تاریخ بسیار گریسته‌ایم. هم ناله با سلطان سخن طوس در ماتم ایرج و سهراب و سیاوش بر سر و روی کوفته ایم و هم مرثیه با رودابه و مادر حسنک وزیر خون دل خورده ایم
    گاه همچون آواره‌ی یَمگان در بدر کوه و کمر شدیم و زمانی پای حصار بلند "نای" همصدا با مسعود سعد سلمان فغان برآورده ایم. همچون عطار و سیف فرغانی اشک در دیدگان و خون در دل بر مغولان نفرین فرستادیم. چونان عین القضات در آتش و نفت و بوریا نام دوست را فریاد زدیم و این حرفی است از هزاران که اندر عبارت آمد. رد تازیانه های ستم بر جای جای پیکر تاریخ سرزمین ما پدیدار است. فریبکاری سلم و تورها، شقاوت چنگیزها، بیرحمی تیمورها، غارتگری اسکندرها، زخم هایی است که گاه و بیگاه سرباز می کند و خون ایرانی را به جوش می‌آورد.


    ادب گرانسنگ پارسی داغ ناکامی های بیشماری را بر جبین و غبار سالیان اندوه را بر دامن دارد. حزُن و غمِ بی‌‍پایان که در ادب پارسی به خوبی محسوس است ریشه در تلخکامی تاریخی ما دارد. روح لطیف و طبع حساس گویندگان خوش ذوق ایرانی آزرده جانان و خسته دلان را به نوشداروی شعر مرهم می‌گذاشت و مردم زمانه گنج عافیت را در کُنج شبستان شعر پیدا می کردند و دمی چند نَفَس به آسودگی بر می‌آوردند.  ساقینامه سایه امنی بر سر از پا فتادگان و خستگان وادی عشق است و به راستی که میخانه پناهگاه بی‌پناهان است که خواجهی شیراز نیز بی‌پروا فریاد برمی‌آورد:

    فتنه می بارد از این سقف مُقرنسَ برخیز تا به میخانه پناه از همه آفات بریم امّا این ساقی کیست که رندان عالم سوز و مستان سرانداز اینگونه خود را به زیر پاي او می‌افکنند و با آنهمه آزادگی ساغر می را به التماس از وي می‌طلبند؟ این جام چه جامی است که صاحبدلان جان به بهای  آن می افشانند؟ به راستی این مستی چه مستی است؟




    محمد محمدی بندری

    نویسنده، شاعر، محقق، مورخ و عارف

    محمد محمدی بندری (1318 - لنگرود) نویسنده، شاعر، محقق، مورخ و عارف مشهور گیلانی است. او ضمن اینکه از بازرگانان بزرگ گیلان است، سالها ریاست انجمن ادبی حافظ را بر عهده داشت و اکنون مدیر انجمن فرهنگ و مفاخر زادگاهش است. وی همچنین سالها به طور افتخاری مدیر عامل سازمان هلال احمر و انجمن حمایت از بیماران تالاسمی بوده است. از وی آثاری همچون: معمار پل، کرجی بان، حسن خرس و تاریخ جامع گیلان منتشر شده است.


    آثار : سه مثنوی به نام های معمار پل ، کرجی بان و حسن خرس
     
     



    با خواندن این کتاب شما می توانید با آگاهی هایی که به دست می آورید ، هم کمتر خشمگین شوید و هم هنگامی که خشمگین شدید ، رفتار مناسبی داشته باشید . از طرفی به آدمی تبدیل خواهید شد که خشم علاوه بر تاثیراتی که بر بدن دارد ، تاثیرات سوئی بر زندگی ما دارد .



    بزرگداشت

    "به گزارش روابط عمومی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان لنگرود ، مراسم نکوداشت هنرمند پیشکسوت شعر و ادبیات و رییس انجمن مفاخر آقای محمد محمدی بندری لنگرودی در سالروز تولدشان به همت انجمن آثار و مفاخر فرهنگی شهرستان لنگرود ، صبح روز پنجشنبه مورخ 14 اسفندماه سالجاری در نگارخانه اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان لنگرود با رعایت پروتکل های بهداشتی برگزار شد .

    در این مراسم ضمن تقدیر از زحمات این هنرمند پیشکسوت به پاس سالها حضور فعال و اثربخش در حوزه فرهنگ و هنر ، هدایایی به رسم یادگار به ایشان تقدیم شد . 

    شعرخوانی آقای ساعتچی ، اجرای موسیقی زنده ، خاطره گویی و شعرخوانی استاد بندری و گرفتن عکس یادگاری از برنامه های این مراسم بود . 

    محمد محمدی بندری لنگرودی 13 اسفند 1318 در لنگرود دیده به جهان گشود . ایشان شاعر ، ادیب ، محقق و نویسنده توانمند و پیشکسوت لنگرودی است که سالها رییس انجمن ادبی حافظ لنگرود ، مدیرعامل مرکز خیریه اخوان رضایت لنگرود و مدیرمسئول مجله آوای لاله زرد بوده است .

    بندری با بسیاری از شاعران بزرگ هم عصر خود از جمله مرحومان پاینده لنگرودی ، شهدی لنگرودی ، شکیبایی لنگرودی و موسی پور (پشیمان) ارتباط صمیمانه داشته است .

    از آثار این هنرمند فرهیخته می توان به کتاب های میخانه وحدت ، معمار پل و کتابهای تاریخ و جغرافیا ی وی که حاصل سالها مطالعه اسنادی ، کتابخانه ای و میدانی است و هنوز به چاپ نرسیده است ، اشاره نمود .

    سلامتی و طول عمر برای این هنرمند گرانقدر از درگاه ایزد منان خواستاریم . "

    این قسمت از وبسایت فرهنگ و هنر ارشاد برگرفته شده است: https://tohfeh.farhang.gov.ir/