دکتر کاوه کشاورز
دکتر کاوه کشاورز
وی متولد ۱۳۵۰ در شیراز می باشد. در سنین نوجوانی و همگام با تحصیلات خود نوازندگی ساز ویولن را شروع کرد و توانست محضر استاد مرحوم علی تجویدی را درک کند و مورد تقدیر ویژهی ایشان قرار گیرد.
وی دروس هارمونی و آهنگسازی را زیر نظر اساتید برجسته همچون حسین دهلوی، هوشنگ استوار، کامبیز روشن روان و دکتر سیاوش صاحبنسق فراگرفت و نیز از محضر دیگر اساتید همچون علیرضا مشایخی، نادر مشایخی، ایرج صهبایی و
احمد پژمان
بهره برد.
ایشان در کارنامه آهنگسازی خود توانسته است ۲۵ اثر کامل و ۲۴ اثر ناتمام را ثبت کند که آخرین اثر وی سمفونی شماره ۱ میباشد که تاکنون دو موومان آن را به اتمام رسانده است.
در زمینهی آثار مکتوب، وی کتاب “آواز دشتی به سبک و تکنیک استاد صبا ” را که جزءِ آثار منتشر نشدهی استاد تجویدی است، بنا به وصیت خود ایشان، در سال ۱۳۸۶ توسط انتشارات ماهور، منتشر نموده است و در حال حاضر نیز مشغول به ویرایشِ ردیف تفسیری شور استاد می باشد.
از دیگر فعالیتهای وی، تدریس و پژوهش شیوه های تدریس ساز ویولن است. کاوه کشاورز که از سال ۱۳۶۴ آموختن موسیقی را آغاز نموده است، با ۲۴ سال سابقهی تدریس موسیقی، ۱۶ سال آهنگسازی و ۵ سال تدریس موسیقی در دانشگاه آزاد اسلامی شیراز (ساز ویولن، هارمونی، ردیف موسیقی ایرانی و …)
گذراندن مستر کلاسهای تخصصی مانند: کارگاه آشنایی با موسیقی معاصر ایرج صهبایی.
دوره اختصاصی "چگونه معلم موثری باشیم" ( رویال کالج انگلستان- Being an effective teacher).
سابقه تدريس ويولن سی و یک سال و دروس نظری مانند تئوری، هارمونی، كنتريوان، ريف موسيقی ايراني و گروه نوازی و ... به مدت 18 سال در مراكز مختلف آموزشی مانند دانشگاه آزاد شيراز، مستر كلاس های آموزشی دانشگاه تهران، موسسه آموزش عالی بزرگمهر دانا و بعضی از آموزشگاههای موسيقی.
برگزاری و شرکت در بیش از صد کنسرت موسیقی در طول 32 سال
از جمله مهمترینها:
- بزرگداشت استاد علی تجویدی با حضور اساتید حسین دهلوی و همایون خرم1387 در سمت رهبر ارکستر، نوازنده و آهنگساز
- کنسرت بزرگ موسیقی کلاسیک در سمت رهبر ارکستر 1389
- شرکت در جشنواره موسیقی فجر 1390 و اجرای اثر معروف نی نوا در سمت آهنگ ساز و رهبر ارکستر (در تهران –ارسباران- و شیراز)
- کنسرت موسیقی با نام "سفرنامه باران"، که در آن، ارکستر زهی چنگ که همگی نوازندگان آن از هنرجویان کشاورز بودند، بخشی از آثار وی، شوشتری از حسین دهلوی، سرناد زهی "الگار"، فصل بهار از ویوالدی و دو قطعه دیگر از پاگانینی را اجرا نمودند. رهبری این ارکستر را کاوه کشاورز و تک نوازی ویولن، را، "لوکا بلازیو"، ویرتوئوز ایتالیایی بر عهده داشتند.
- عضویت پیوسته در خانه موسیقی ایران- عضو اسبق هیئت رییسه انجمن موسیقی و کارشناس کمیسیونهای آموزش و پژوهش- بازرس ناظر بر عملکرد کارگاه ها و فروشگاه های سازهای موسیقی.
- كسب مدرك درجه دو هنري (معادل فوق ليسانس) در رشته آهنگسازی توسط شوراي ارزشيابي هنرمندان كشور در سال 1387 و هماکنون مشغول انجام پروژهی تربیت معلم درجه یک موسیقی – مطابق با استاندارد های روز بین المللی – است.
- مدرس و یکی از موسّسین رشته موسیقی دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد شیراز با ارایه دروسی مانند ردیف موسیقی ایرانی (1-8)، کارگاه گروه نوازی یک و دو، نگارش موسیقی، هارمونی و کنترپوان یک و دو
- موسّس و مدیر آموزشگاه آزاد موسیقی چنگ (شیراز) با نشان درجه یک
- كسب عناوين برتر جشواره توليدات سراسري صدا و سيما در رشته آهنگسازي و تنظيم و اركستراسيون، هم در بخش با کلام و هم بی کلام (1384).
ساخت بیش از 57 اثر و طرح موسيقی سازی و آوازی برای اركستر يا سازهای تك نواز.
آلبوم سفرنامه باران برای ارکستر زهی
انتشار کتاب پارتی تور موومان سمفونی " شهر سنگستان"
انتشار کتاب پارتی تور "سفرنامه باران" برای ارکستر زهی
انتشار کتاب پارتی تور "دمی بر باد" برای ارکستر زهی
ترجمه و نگارش کتاب "فرهنگ بنیادی نگارش موسیقی" به عنوان کتاب مرجع دانشجویان موسیقی
تعریف دو سرفصل جدید برای درس پیشنهادی نگارش موسیقی و نیز درس گروه نوازی یک و دو در دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد شیراز
تهیه و اجرای رپرتوار آموزشی مدوّن و کاملا به روز، مطابق با بالاترین استانداردهای جهانی در دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد شیراز و آموزشگاه موسیقی چنگ
از آخرين آثار مي توان به قطعه "ماه خانم" بر اساس روايتي از گوشه شهناز شور براي پيانو تک نواز و در سبك موسيقي معاصر و نيز موومان سمفوني شماره یک به نام "قصه شهر سنگستان"، کدانس (خاتمه) برای شوشتری اثر حسین دهلوی (این اثر به استاد تقدیم و اسفند ماه 1392 توسط "لوکا بلازیو" ویرتوئوز ایتالیایی، در تالار حافظ شیراز اجرا شده است)، قطعه " دمی بر باد" برای آنسامبل معاصر و قطعه "ابدیت من" برای هارپ تک نواز.
"ابدیّت من" در سال 1391 توسط خانم "والنتینا مینهرو" نوازنده ویرتوئوز هارپ در ایتالیا اجرا گردید.
قطعه "دمی بر باد" در ژانر موسیقی معاصر، در فستیوال بین المللی موسیقی "IMHM" انگلستان مقام نخست آهنگ سازی را کسب کرده است (2014).
وي هم اكنون غير از پروژه بزرگ تربيت معلم موسيقی درجه يك مطابق با استانداردهاي بين المللي، تهیه رپرتوار موسیقی ایرانی ،ترجمه 8 كتاب به عنوان كتاب هاي مرجع را نيز در برنامه كاري خود دارد.
ارایه شیوه نت نگاری جدید برای سنتور که برای اولین بار به پیشنهاد وی، در کتاب "تندر" استاد "مسعود شناسا" مورد استفاده قرار گرفته است.
ارایه موسیقی جدید "موسیقی دستگاه فوق ادراکی" یا موسیقی برای مغز، در اولین فستیوال بین امللی موسیقی معاصر تهران (1395)
ایراد سخنرانی با موضوع " موسیقی خواب" و معرفی موسیقی ساخته شده بر اساس دانش امواج مغزی، در دانشگاه آزاد شیراز.
همکاری در 8 طرح پژوهشی با سمت های: طراح و مجری، استاد مشاور و همکار اصلی طرح.
از جمله مهم ترین پژوهش های وی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
پروژه پژوهشی تهیه دانش رپرتوار برای اولین رپرتوار مدوّن موسیقی کلاسیک ایرانی (به تفکیک همه سازها و آواز)
تاثیر موسیقی ساخته شده بر اساس امواج مغزی در بیمارانی که در کُما به سر میبرند.
تاثیر موسیقی در ایجاد آرامش و کنترل فشار خون افراد قبل از آنژیوگرافی
تاثیر موسیقی بر کاهش مراجعه خانمهای بارداری که تست استرس جنین آنها مثبت بوده است
تاثیر موسیقی (موسیقی اختصاصی که بر اساس قوانین امواج مغزی توسط کشاورز ساخته شده است) بر کنترل علایم حیاتی و بهبود خواب در بیماران بستری در بخش مرقبتهای ویژه قلبی " آی- سی- یو".
گردآوری، ساخت، تنظیم و اجرای اولین رپرتوار موسیقی کلاسیک ایرانی که تا کنون سه جلد از رپرتوار برای ویولن، کمانچه و قیچک، بر اساس استاندادهای آموزشی نوین بین المللی.
تهیه, جمع آوری و ترجمه کتاب های مرجع آموزشی رپرتوار سازهای ویولن, ویولا, ویولن سل و پیانو, که همگی از کپی-رایت بین المللی برخوردار هستند.
از این کتاب های مرجع، تا کنون یازده عدد منتشر شده است و به زودی رپرتوار سازهای پیانو، ویولا و ویلن سل نیز به بازار عرضه می گردد. هدف اصلی گردآوری و انتشار این مجموعهها، تهیه و تکمیل منابع آموزشی متناسب با نیازهای روز نوازندگان، مربیان و هنرجویان موسیقی، در تمام سطوح و برای تمام سبکهای موسیقی بوده است.
او در ضمن فارغ التحصیل رشته پزشکی از دانشگاه علوم پزشکی شیراز می باشد.
گروه مشاهیر فارس ضمن تجلیل از دکتر کشاورز و آرزوی موفقیت روزافزون برای وی ورود ایشان را به تالار مشاهیر فارس گرامی می دارد.
کتاب منتشر شده از دکتر کاوه کشاورز در انتشارات ما
رپرتوار موسیقی کلاسیک ایرانی
برای ویولن، کمانچه، و قیچ ک