حرف های دخترانه

کتابی که  همه دختران باید بخوانند

نویسنده سهیلا اله وردیان

تصویر گر : پرشان غفاری


تهیه کتاب

حرف های دخترانه



 سهیلا اله وردیان

اگر دوست دارید درباره تغییرات بدن و احساساتتان در بلوغ چیزهای بیشتری بدانید، همسفر ما شوید و این کتاب را با دقت بخوانید و ا گر بعد از خواندن این کتاب هنوز هم برایتان سئوالی وجود داشت حتما برای پیدا کردن پاسخ آنها از بزرگترهای مطلع و کتابهای معتبر کمک بگیرید. فصلهای اول این کتاب به تغییرات بدنتان در طی بلوغ میپردازد و فصلهای بعدی درباره احساسات و ارتباط با دوستان و جامعه صحبت میشود. ممکن است در مورد بعضی از مطالبی که در این کتاب به آنها اشاره شده است، خود شما آ گاهی داشته باشید اما فراموش نکنید که قصد ما این است که هم مطالب جدید را به شما بیاموزیم و هم دانسته های قبلیتان را به شما یادآوری کنیم و به آنها نظم و ترتیب بدهیم.


در دنیای امروز نوجوانان از طریق اینترنت و شبکه‌های ماهواره‌ایی بسیار بیش از گذشته در معرض اطلاعات گوناگون قرار دارند. اطلاعاتی که همیشه هم مفید و متناسب با سن و درک آنها نیست.

مسئله بلوغ؛ تفاوت‌های جنسی؛ سکس و وارد شدن به دنیای بزرگسالی همیشه برای بچه‌ها جذابیت دارد و این جذابیت آنها را بسوی کسب اطلاعات در این زمینه می‌کشاند.

این منابع می‌توانند از طریق همسالان و یا فضای مجازی باشند. طبعاً همسالان نمی‌توانند در این زمینه اطلاعات معتبر و قابل اعتمادی را در اختیار نوجوان ما بگذارند. فضای مجازی نیز مانند چاقوی دو لبه هم می‌تواند اطلاعات مفید و هم مطالب نامناسب و بعضاً خطرناک در اختیار نوجوان بگذارد.

همواره همه ما سعی می‌کنیم درباره بسیاری از مسائل روزمره به فرزندانمان آموزش دهیم مثلاً به آنها بیاموزیم چگونه از خیابان عبور کنند؛ چگونه دوچرخه سواری یا شنا کنند و بسیاری موارد دیگر؛ پس چگونه است که راجع به مسائلی به این مهمی سکوت می‌کنیم.

صحبت کردن درباره بلوغ و مسائل مرتبط با آن یکی از مهمترین وظایف والدین است و بر عهده همه ماست که اطلاعات درست و دقیق و متناسب با درک آنها را در اختیارشان بگذاریم.

ما نباید منتظر باشیم که فرزندانمان برای مطرح کردن سؤالات خود در ارتباط با بلوغ، تغییرات فیزیکی و روانی که در بدنشان در حال شکل‌گیری است به ما رجوع کنند. آن روز شاید هرگز پیش نیاید بخصوص که آنها نمی‌دانند آیا صحبت کردن درباره چنین مسائلی درست هست یا نه.  

بطور ایده‌آل بعنوان والدین آنها بهتر است ما این بحث را آغاز کنیم. صحبت‌ها و پاسخ‌های ما به سؤالات آنها باید مبنای علمی داشته باشد و روشن؛ صادقانه و خالی از ابهام باشد.

کودکان در غرب معمولاًاولین آموزش‌ها درباره اندام تناسلی؛ هویت جنسی؛ بلوغ و مسائل مربوط به آن را در مدرسه و از سن ۵ سالگی می‌آموزند. متـأسفانه در ایران چنین آموزش‌‎هایی که به روشنی و صراحت در مورد این مسائل صحبت کند یا وجود ندارد یا بسیار اندک است و کودکان را با سردرگمی و حجم زیادی از سؤالات پاسخ داده نشده روبرو می‌کند. بر ماست که فرزندان را در عبور از این دوره بحرانی و چالش برانگیز یاری کنیم تا آنها بتوانند به سلامت از این مرحله عبور کنند. 

سؤالی که در اینجا پیش می‌آید این است که چه سنی برای صحبت کردن در این مقوله مناسب است؟

از آنجایکه سن بلوغ در دختران بین 8-13 سالگیودرپسران بین  9 - 14سالگیاست بسته به شرایط هر فرد می‌توان آموزش‍ها را در این حدود سنی آغاز کرد. تحقیقات نشان می‌دهد که هر چه آموزش‌ها از سنین پایین‌تر آغاز شود بچه‌ها کمتر در معرض رفتارهای پر خطر جنسی قرار می‌گیرند و هم والدین و هم آنها احساس راحتی بیشتری برای صحبت کردن خواهند داشت.

صحبت‌ها باید در محیطی دوستانه و راحت انجام شود و هر بار بیش از 10 دقیقه بطول نیانجامدو این احساس را به فرزندتان بدهدکه شماهمواره از پاسخ دادن به سؤالات اودراین زمینه خوشحال می‌شوید.

در این کتاب سعی شده به زبان ساده به آنچه که دختران نیاز دارند درباره بدنشان بدانند پرداخته شود و یک تصویر کلی از مفهوم زنانگی ارائه شود. بخش زیادی از این کتاب به مسائل بلوغ؛ آناتومی و فیزیولوژی اندام تناسلی می‌پردازد. پیشنهاد می‌شود این کتاب را همراه با دخترانتان بخوانید. امید است که این کتاب بتواند برای سؤالات آنها پاسخ های مناسب و ساده داشته باشد.  

تهیه کتاب از وبسایت انتشارات

تهیه کتاب از آمازون کانادا

تهیه کتاب از آمازون آمریکا


از آنجا که در حوزه زبان فارش تعداد این نوع کتابهای بسیار اندک است و شاید حتی وجود نداشته باشد من تصمیم گرفتم کتاب حرف های دخترانه را برای رده سنی  نوجوان بنویسم. نقاشی های این کتاب توسط پسرم پرشان که در زمان نوشته کتاب ده ساله بود کشیده شده و حالا پس از سالها که کتاب به زیر چاپ رفته است دانش آموز سال آخر دبیرستان است. 


پرشان غفاری