آشتی با خشم


رمز گشایی از احساس درونی تا رفتار بیرونی

امتیاز مشتریان


 خــــرید 

آشتی با خشم



منصوره شکیبا مهر

معرفی کتاب آشتی با خشم

آشتی با خشم
نویسنده : منصوره شکیبامهر

تقریباً در تمام مواقع، امکان کنترل شرایط و اتفاقات بیرونی وجود ندارد. اگر آگاهی کافی در مورد ذهن نداشته باشیم، اتفاقات بیرونی، به راحتی ساختار ذهن ما را به هم می‌ریزد و ما سخت‌تر می‌توانیم خودمان را کنترل کنیم. پس بهتر است یاد بگیریم چطور بر ذهن‌مان مسلط شویم. از احوال خود، “آگاهی” داشته باشیم، تا برخورد مناسب‌تری در رویارویی با خشم از خودمان نشان دهیم.
درواقع، در این کتاب سعی بر این است که شما بتوانید با استفاده از راهکارها و روش‌هایی که برایتان توضیح خواهم داد،
کمتر از قبل عصبانی شوید. هم از نظر تعداد دفعات و هم از نظر شدت عصبانیت. اگر هم عصبانی شدید، رفتار مناسب و نحوه بروز آن را بشناسید؛
با رعایت کردن یک سری اصول، موجب عصبانیت فرد دیگری نشوید. چون بسیاری از مواقع، با کارهای غیر‌عمدی که انجام می‌دهیم، دیگران را عصبانی می‌کنیم.
در ادامه توضیح خواهم داد که برای انجام هر عملی، یک مسیر عصبی مخصوص در مغز وجود دارد. خبر خوب این است که هرچقدر از یک مسیر عصبی بیشتر استفاده کنیم، آن مسیر قوی‌تر می‌شود و هرچقدر کمتر استفاده شود، آن مسیر ضعیف‌تر خواهد شد.
در مورد عصبانیت هم همین قانون وجود دارد. یعنی هربار که با استفاده از خودآگاهی، جلوی عصبانی‌شدن و عکس‌العمل سریع خود را بگیرید، مسیر عصبی مربوط به عصبانیت ضعیف و ضعیف‌تر خواهد شد.
پس حتی اگر شما جزو افرادی هستید که به شدت عصبانی‌اند، هیچ جای نگرانی نیست. مطمئن باشید آموزش‌های ارائه شده در این کتاب، به شما کمک خواهد کرد به مرور زمان، طعم شیرین آرامش را بچشید.

 خشم، از ابتدای خلقت با انسان بوده است

 و به نظر می‌رسد تا ابد همراه ما باشد.

  از بین نمی‌رود چون جزو خصوصیات انسانی است.     

 در روز چند بار به سراغ‌مان می‌آید؟

 آیا به ادامه زندگی به همین شکل محکوم هستیم؟ 

  فرزند من هم مانند من خواهد بود؟ 

  چگونه می‌توانیم از نظر روانی فرزندانی

  سالم‌تر تحویل اجتماع دهیم؟


خبر خوب

خبر خوب این است که در هر سن و سالی هستید،  می‌توانید خود را تغییر دهید. مهارت‌های خود را افزایش داده و حتی خلق‌و‌خوی خود را عوض کنید.


قصد ندارم شما را فریب دهم و بگویم کافی است این کتاب را یکبار بخوانید و از فردا به فردی تبدیل شوید که در هر شرایطی می‌تواند رفتارش را آگاهانه کنترل کند و عصبانی نشود.
     
قرار است چیزی را تغییر دهیم که سالها آن را زندگی کرده‌ایم. می‌توانم به شما قول ‌دهـم، با انجام درست و منظم تمرینات این کتـاب، روز‌به‌روز به آرامــش بیشتری خواهید رسید. این تغییرات به تدریج اتفاق می‌افتد. شاید در ابتدا، برایتان محسوس نباشد ولی بعد از مدتی احساس خواهید کرد که زندگی‌ بسیار آرام‌تری را تجربه می‌کنید.




توصیه اساتید:

 خشم و عصبانيت احساسی طبيعی، اما قابل كنترل است. البته مانند هر احساس طبيعی ديگری، مهم‌ترين و اولين قدم اين است كه آن را در وجود خود به رسميت بشناسيم. ميزان مهارت‌های رفتاری ما، كمك بزرگی به مديريت خشم ما مي‌كنند. اين مهارت‌ها اكتسابی هستند و شخصيت ما را در برابر عوامل درونی و بيرونی بروز خشم توانمندتر می‌سازند.
معمولاً‌ افراد ماهرتر، توانمندتر هستند و تاب‌آوری بيشتری در برخورد با مسائل مختلف دارند. آنها نيز خشم و عصبانيت را احساس و تجربه می‌كنند، اما در برابر آن درمانده و تسليم نمی‌شوند. بلكه چون نسبت به آن خودآگاهی يافته‌اند، می‌توانند رفتارها و واكنش‌های بهتر و مؤثرتری در آن هنگام از خود نشان دهند.
با توجه به تعاملات انسانی متعددی كه در طول زندگی خود تجربه می‌كنيم، نياز داريم دير يا زود دانش و مهارت خود را در مورد مديريت خشم افزايش دهيم. خبر خوب اينكه: اين مهارت، كاملاً آموختنی‌ و اكتسابی است و در كارگاه‌ها و دوره‌های موسوم به مهارت‌‌های زندگی و توسعه فردی آموزش داده می‌شود.
كتاب‌های آموزشی، مانند كتاب «آشتی با خشم» نيز نقش به‌سزايي در گسترش اين مهارت در جامعه دارند. خانم منصوره شكيبا مهر در اين كتاب به شما می‌آموزد چگونه با خشم خود آشتی كنيد و بر آن مسلط باشيد. مطالعه و استفاده از اين كتاب كاربردی را به همگان توصيه می‌كنم. اميدوارم زندگی تازه‌ای را پس از آشتی با خشم و مديريت آن آغاز كنيد.

 محمد پیام بهرام پور • مدرس سخنرانی و مدیر بیشتر از یک



برای تهیه کتاب از وبسایت آمازون می توانید اینجا را کلیک کنید

 خرید از آمازون  

برای تهیه از وبسایت ما اینجا را کلیک کنید

خرید از فروشگاه







از اینکه برای پیشرفت خود ارزش قائل شده اید متشکرم . برای خواندن این کتاب بهتر است عجله نداشته باشید و بارها تمرین کنید . موضوع خشم را به این دلیل انتخاب کرده ام که علت بسیاری از مشکلات خانوادگی و اجتماعی است . تربیت نامناسب ، درگیری های خانوادگی و پرونده های کیفری بسیاری ، در اثر خشم و بروز نامناسب رفتار ناشی از آن به وجود آمده اند .
با خواندن این کتاب شما می توانید با آگاهی هایی که به دست می آورید ، هم کمتر خشمگین شوید و هم هنگامی که خشمگین شدید ، رفتار مناسبی داشته باشید . از طرفی به آدمی تبدیل خواهید شد که موجب عصبانیت دیگران نمی شوید . زیرا با خواندن این کتاب خواهید فهمید که بسیاری از رفتارهای ما ، نا خواسته موجب خشم دیگران می شود .
مغز ما برای اینکه بتواند انرژی کمتری مصرف کند ، انجام کارها را به صورت عادت در می آورد . این مسئله باعث می شود برای هر کاری مسیر عصبی تشکیل شود . هر چقدر در انجام کاری مهارت بیشتری داشته باشیم ، آن کار مسیر عصبی قوی تری دارد .
برای از بین بردن یک عادت ، باید بتوانیم مسیر عصبی آنرا ضعیف کنیم . این کار با انجام یک کار دیگر و انجام ندادن کار مورد نظر امکان پذیر است و البته زحمت دارد . چون انجام کارها به روش قدیم راحت تر است . بنابراین افرادی که زیاد خشمگین می شوند باید زحمت زیادی بکشند تا بتوانند با موفقیت ، مسیر عصبی قدیمی خشم خود را ضعیف کنند .
اجداد نخستین ما به نیرویی احتیاج داشته اند که بتوانند با دشمنان مقابله یا از آنها فرار کنند . خشم می توانسته این نیرو را به آنها بدهد . بنابراین خشمگین شدن ، از اجداد ما به ما ارث رسیده و اصلا صفت بدی نیست . فقط در حال حاضر لازم نیست با کسی مبارزه کنیم و باید مدیریت خشم را بیاموزیم .
خشم علل گوناگونی دارد . از جمله :
اتفاقی مخالف خواسته ما – درد و رنج – نرسیدن به آرزوها – فشارهای روانی و اجتماعی – مشکلات اقتصادی – حس ضایع شدن حق – ترس و اضطراب شدید – غر زدن – ندانستن معنی زندگی
یکسری عوامل دیگر هستند که شاید به تنهایی باعث خشمگین شدن ما نشوند . اما آستانه تحمل ما را پایین آورده و باعث می شوند خیلی سریعتر عصبانی شویم . مانند :
بیماریها – درد جسمانی – داروها – کم خوابی و بد خوابی – گرسنگی – گرما – عادت ماهیانه
هنگامی که عصبانی می شویم ، تغییراتی در بدن اتفاق می افتد که جسم را برای مبارزه آماده می کند . به همین دلیل گاهی در هنگام عصبانیت ، نزاع و درگیری اتفاق می افتد . با آگاهی از این تغییرات ، می توانیم خشم خود را مدیریت کنیم .
خشم علاوه بر تاثیراتی که بر بدن دارد ، تاثیرات سوئی بر زندگی ما دارد . از جمله :
از دست دادن جایگاه اجتماعی – از دست دادن روابط یا صمیمیت خانوادگی و دوستانه – تربیت نامناسب فرزندان – مجازات ناعادلانه – انواع بیماریها – بروز رفتارهای پرخطر – گرایش به سیگار ، الکل یا مواد مخدر – افسردگی – پایین آمدن بازدهی – مختل شدن تصمیم گیری – ایجاد درگیری های ذهنی – از دست دادن منافع – به انسان منفی نگری تبدیل می شویم – انجام کار اشتباهی که جبران آن غیر ممکن است
انسانها به 4 صورت با احساس خشم خود مواجه می شوند :

1 - خشم خود را تبدیل به عصبانیت می کنند . یعنی عکس العمل بسیار تندی نشان می دهند .
2 – خشم خود را ابراز می کنند . یعنی عکس العمل متناسب با خشم نشان می دهند .
3 – خشم خود را فرو می خورند .
4 – خشم خود را مدیریت می کنند که این روش بهترین روش مواجهه با خشم است .

احساس خشم به صورت های مختلفی بروز می کند :

- برخورد فیزیکی ( کتک زدن ) - ورود به حریم شخصی ( هجوم بردن به سمت طرف مقابل ) - فحاشی

اگر خشم خود را ابراز نکنیم یا به اصطلاح آنرا فرو بخوریم ، عصبانیت ما به صورت های زیر بروز می کند :

مسخره و طعنه - خصومت و کینه - حرص خوردن - بدگویی پشت سر - بی توجهی کردن - آه کشیدن - حفظ فاصله زیاد - اشتباه یا تاخیر عمدی - خودداری از انجام خواسته ها
برای اینکه رفتاری از ما سر بزند ، باید عامل محرکی را توسط حواس 5 گانه خود دریافت کنیم که این محرک ها ، ابتدا از فیلتر های ذهنی ما می گذرند و سپس با دنیای مطلوب ما سنجیده می شوند .
اولین سطح مدیریت خشم ، کنترل حواس است . به این صورت که اجازه ندهیم محرک های عصبانیت به یکی از حواس ما برسند . مانند : تغییر مسیر رفت و آمد، ندیدن اخبار ، محدود کردن اطرافیان و تغییر زمان مراجعه به ادارات
دومین سطح مدیریت خشم ، شناخت فیلتر های ذهنی است . این فیلتر ها ، اطلاعات ما را تفسیر و معنا می کنند و عبارتند از : فیلتر های دانشی ، فیلتر حافظه، فیلتر اثر هاله ای و فیلتر تعمیم
سومین سطح مدیریت خشم ، شناخت دنیای مطلوب است . دنیای مطلوب ، دنیایی درون ذهن است که تمام چیز هایی که دوست داریم در آن قرار می گیرد. مانند :
– پدر و مادر و خانواده
– دوستان
– یکسری وسایل اطلاعاتی که به ذهن ما می رسند ، اگر با دنیای مطلوب ما همخوانی داشته باشند ، از طرف ما پذیرفته می شوند.


یکی از مهمترین علتهای به وجود آمدن حس خشم ، توقعات ماست . مانند :
توقع داریم:
– انتقاد نشنویم
– همیشه همه چیز بر وفق مراد باشد
– در کارها شکست نخوریم
– دنیا منصفانه باشد
– همسرم نیاز های من را بداند و اختلاف نظر نداشته باشیم.

هنگامی که به رفتار خود "آگاهی" داشته باشیم ، بهتر می توانیم رفتار خود را مدیریت کنیم. خودآگاهی یعنی اینکه بدانیم در حال انجام چه کاری هستیم و این کار چه تاثیراتی دارد.
برای اینکه در مسیر مدیریت خشم موفق باشیم ، بهتر است مسیر خود را از شخص قضاوت کننده به شخص یادگیرنده تغییر دهیم . با این تغییر مسیر ، سوالهای ما تغییر می کند و در نتیجه رفتار ما را تغییر می دهد. در هنگام خشم ، یک سری فعالیت ها هستند که می توانند به کاهش حس خشم کمک کنند . مانند فعالیت های بدنی و تغییر رویه تنفس.

تکنیک هایی هم هستند که باعث مدیریت خشم می شوند مانند : تکنیک عروسک و تکنیک سیبل

در هنگام خشم بهتر است دلخوری های قدیمی را وسط نکشیم. مواظب باشیم حرف هایی نزنیم که بعدا برای عمل کردن به آنها دچار مشکل شویم. همچنین برای جلوگیری از به وجود آمدن حس خشم ، بهتر است مسائل را شفاف سازی کنیم.
به وجود آمدن حس خشم بعضی اوقات خیلی هم خوب است و آن زمانی است که موجب رشد ما شود . مانند وقتی که ببینیم به دلیل کم رویی، ضرری متحمل شده ایم و تصمیم بگیریم برای بیشتر شدن شهامت خودمان قدمی برداریم.
و یکی از بهترین راههای مدیریت خشم ، تبدیل این احساس به انرژی است که باعث پیشروی ما به سوی تغییرات مثبت می شود.
من در این کتاب سعی کرده ام شما را با احساس خشم خودتان آشتی دهم تا آن را انکار نکنید و از به وجود آمدنش ناراحت نباشید. بلکه بتوانید با رسیدن به خودآگاهی، به بهترین نحو آن را مدیریت کنید.


فهرست مطالب کتاب

مقدمه 

فصل اول: راهنمای مطالعه

فصل دوم : چگونگی کارکرد مغز

فصل سوم : علل خشم 

فصل چهارم :تاثیرات خشم

فصل پنجم: بروز خشم

فصل ششم: مدیریت خشم بر اساسنمودار رفتار

فصل هفتم: مدیریت خشم بر اساسخودآگاهی

فصل هشتم: مدیریت خشم براساسانتخاب رفتار

فصل نهم: تکنیکهایی برای کاهش خشم

چه زمانی عصبانی شویم؟

خشم، سوخت بیانتها

سخن پایانی


برای تهیه کتاب از وبسایت آمازون می توانید اینجا را کلیک کنید


  خرید از آمازون 

برای تهیه از وبسایت ما اینجا را کلیک کنید

خرید از فروشگاه


اشتراک گذاری